Descriere
Dintre toate tipurile de miere, mierea de Manuka a atras în mod deosebit atenţia lumii medicale datorită proprietăților sale antibacteriene neobișnuite. Puterea vindecătoare a mierii de Manuka se datorează unui compus, dihidroxiacetona care se regăsește în concentrații foarte mari în florile de Manuka, arbore originar din Noua Zeelanda.
Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere, fapt confirmat de cei 20 de ani de cercetări, printre care și studiile făcute de Prof. dr. Molan, biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă. Spre deosebire de mierea crudă obișnuită, mierea de Manuka are un conținut extrem de ridicat de MGO™ (metilglioxal), o substanță activă, ceea ce o califică pentru utilizare în scop medical.
Cercătările au descoperit că mierea de Manuka are proprietăți foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice, fiind extrem de eficientă în susținerea sistemului imunitar și ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate.
Despre MGO™, factorul unic al mierii de Manuka
MGO™, factorul unic al mierii de Manuka este o componentă terapeutică care are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol. Proprietățile antibacteriale sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare.
MGO™ este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă. Astfel avem:
Atentie:
Folosirea unui nivel de activitate prea puternic in cazurile in care nu este necesar poate duce in anumite cazuri la aparitia unor reactii adverse sau de sensibilitate din partea organismului, de aceea va recomandam sa folositi factorul potrivit necesitatilor Dvs.
Beneficiile mierii Manuka MGO™ 250+*:
Mierea de Manuka are în mod natural un conţinut bogat în Metilglioxal (MGO™), substanţă responsabilă pentru efectul antibacterian al acestui produs apicol. Conținutul de Metilglioxal (MGO™) din acest tip de miere este de MGO™ 250+, adică minim 250mg/kg.
Mierea MGO™ 250+ este indicată pentru susținerea sistemului imunitar și tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice. Se recomandă un tratament cu 3-4 lingurițe de miere pe zi urmat de un tratament de menținere cu 1 linguriță pe zi.
Mierea de Manuka este eficientă în ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate:
Mod de administrare
Nu este recomandată copiilor sub 12 luni.
Tara de origine: Noua Zeelandă
De unde provine Mierea de Manuka ?
Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă. Iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.
Cu ce diferă față de alte tipuri de miere ?
Capacitatea Mierii de Manuka de a distruge bacterii precum Staphylococcus aureus sau MRSA este de până la 50 de ori mai mare decât a antibioticelor obișnuite.
Toate tipurile de miere conțin enzima glucoză oxidază, responsabilă cu producerea de peroxid de hidrogen, o moleculă care și-a dovedit eficiența în testele de laborator, dar care se distruge atunci când intră în contact cu fluidele și țesuturile corporale, sau când mierea este expusă la lumină și căldură.
O altă enzimă care se regăsește în miere este metilglioxalul (MGO). Spre deosebire de enzima glucoză oxidază, metilglioxalul nu produce peroxid de hidrogen, dar rezistă mai mult în timp, la căldură și la lumină și are efect antibacterian imediat. În mierea obișnuită, metilglioxalul este prezent în cantități foarte mici: 20-50 mg/kg, pe când un kilogram de miere de Manuka conține 800 mg de metilglioxal.
Prof. dr. Molan și Prof. Thomas Henle (Universitatea Tehnică din Dresden, Germania) susțin că măsurarea nivelului de metilglioxal reprezintă un standard esențial de identificare a mierii de Manuka cu activitate antibacteriană non-peroxidică puternică.
Faptul că Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere este confirmat de cei 20 de ani de cercetări, printre care și cele făcute de Prof. dr. Molan, biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.
Cunoscută sub numele de factor UMF (Unique Manuka Factor), această calitate specială are caracter stabil, deci nu își pierde puterea când mierea este expusă la lumină și soare, sau când este diluată în apă. Mierea de Manuka cu UMF 10+ este potrivită pentru uz medical sau farmaceutic. Mierea cu UMF între 15 și 25+ este utilizată în spitale din Franța, Marea Britanie, Japonia, Australia, Noua Zeelandă.
Recomandari: dinti si gingii | Antiviral | astenie | piele, par si unghii | gripa si raceala | sistem digestiv | afectiuni dermatologice | imunitate
Produse de la acelasi producator
358.99 lei
534.49 lei
309.89 lei
276.36 lei
166.49 lei
30.49 lei
69.98 lei
199.89 lei
137.89 lei
90.89 lei
32.99 lei
Link-uri utile
Produse Apicole MANUKA HEALTHProduse Apicole de la VegisProduse Apicole Promotii