Cazan Tuica Alambic 20 Litri, cu Termometru Inclus

Cazan Tuica Alambic 20 Litri, cu Termometru Inclus

Fabricadetuica

2099.99 lei
Produsul este indisponibil la noi
Verifica stoc pe fabricadetuica.ro

Descriere

Dimensiuni: Inaltime x Latime x Adancime (mm): 510 mm x 510 mm x 310 mm Cazanele de tuica de tip „Al-Ambiq” sunt fabricate in Portugalia de Artizani cu experienta din generatie in generatie. Se confectioneaza din cupru alimentar 99,9%, pentru a asigura fixarea materialelor aromatice in distilat (tuica), ionii de cupru avand un rol important si in procesul de maturare al tuicii. [ ACCESORII RECOMANDATE ] Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 20 Litri Arzator Gaz Tip "Paella" Suport Metalic pentru Alambic de 10-20 Litri Cazanul are forma sferica, pentru a facilita miscarea continua a borhotului in procesul de fierbere. Acesta este motivul pentru care cazanele de tip alambic nu necesita amestecator, deoarece continutul nu se lipeste de fundul vasului - in cazul compozitiilor mai diluate sau a vinului. Pentru Compozitiile mai Dense (Borhot de Pruna, Mar), recomandam Sita Anti-Lipire pentru siguranta totala. Capacul vasului de fierbere are o forma de cupola asemanatoare unei cepe, ceea ce inseamna ca aburul trece printr-o sectiune mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste in cupola, asa incat elementele componente cu o temperatura de fierbere mai scazuta se precipita si revin in borhot, eliminand componentele nocive din distilatul final. Acest lucru inseamna ca forma constructiva a cazanului favorizeaza fierberea unei tuici curate si aromate. Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua si cu lemne. Etansarea se realizeaza cu Amestec de Apa si Faina Alba in 2 puncte : 1. Intre Capac si Corpul Cazanului; 2. Intre Teava de Legatura si Intrarea In Serpentina din Racitor. Recomandam o prima distilare de curatare( Amestec Apa si Acid Citric in Proportie de 19:0,15 - La 19 litri de apa, se pot pune 150 ml acid citric sau otet de mere ) pentru a elimina impuritatile ramase in urma fabricarii. Deasemenea aceasta recomandare ramane valabila si in cazul in care doriti sa utilizati cazanul dupa o lunga perioada de timp in care nu s-a mai fiert. Cazanul de tuica este format din 3 parti componente: recipinetul de baza, capac cu conducta, racitor. Material: Cupru Pur, Grosime de 1mm